Nu har vi nytta av den specialgjorda oljan jag skrev om i förra inlägget.
Wokpannan på högsta värmen. Rör om i glasburken oljan är i, med en sked fiskar du upp olja tillsammans med vitlök, habanero, koriander, basilika och allt möjligt som kan finnas där i. Detta lägger du så klart i wokpannan. Släng i strimlad kyckling. Sänk värmen något så att det blir tokbränt.
Strimlad morot. Höj värmen till asvarmt igen. Stek ett par minuter. I med hackad vitlök, strimlad gul lök, röd och grön paprika(strimlad). Stek några minuter.
Fisksauce, sesamolja. Grön currypasta, vanlig grön curry.
I med kokt ris. Stek någon minut. I med ostronsås. Blanda. I med lite mer fiskolja och sesamolja om du vill.
Sedan är det bara att ha i lite kokosmjölk så det blir härligt mosigt. Garnera med koriander. Ät och svettas.
Ta en macka till, då blir det inte så jävla dödsstarkt, vi vill ju inte dö.
Fast om du mesat med kryddningen så blir det inte så starkt, men vad är då meningen med thai-mat frågar jag mig.
Det blev gott i alla fall. Och det luktar gott när man lagar det också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar